Jak správně chladit prosecco
To, že správná teplota podávání je jedním z klíčových faktorů, které ovlivní váš zážitek z pití prosecca jste se na našem blogu mohli dočíst již několikrát. Dnes vám představíme pár tipů jak té správné teploty dosáhnout a jak ji udržet pokud není lednička stále při ruce.
1) Správná teplota podávání
O správné teplotě toho na našem blogu bylo řečeno již mnoho. Tak jen pro krátké zopakování připomeneme, že správná teplota podávání je 5-8 °C, ale lahev ideálně chladíme na 3 až 5 stupňů. Při rozlévání do sklenek se nám víno o několik stupínků ohřeje a víno ve sklence má pak ideální teplotu.
2) Vynechte mrazák
Návštěva za dveřmi a lahev je stále příliš teplá? Na mrazák ani nemyslete! Sice se jedná o nejjednodušší řešení, ale příliš rychlé a intenzivní ochlazení může zničit vůni a to by byla škoda, ne?
3) Studený zábal chlazení urychlí
Pokud opravdu spěcháte a potřebujete chlazení urychlit, zabalte lahev do vlhké látkové utěrky a dejte ji zpět do lednice. Budete překvapeni, jakým pomocníkem při chlazení může utěrka být.
4) Připravte nádobu s ledem
Skvělým pomocníkem pro udržení lahve krásně vychlazené je nádoba s ledem. Do nádoby naplněné kostkami ledu lahev ponořte po každém dolívání, na lednici si ani nevzpomenete.
5) Přidejte sůl
Pokud do nádoby s ledem přidáte trochu vody a soli směs se výrazně ochladí a déle vám pomůže udržet nízkou teplotu vína v nádobě.
6) Zapomeňte na led ve skleničce
Zapomeňte na kostky ledu ve skleničce, vynikající prosecco si přece nechcete ředit vodou z kohoutku ;) Raději zmrazte kuličky hroznového vína, které poslouží stejně dobře, ale chuť vína neovlivní.
A že nemáte co chladit? Tak honem na náš e-shop.