top of page

S čím pít Prosecco od rána do noc


Rozhodli jste se, že začnete výjimečný den bublinkami? Tenhle nápad vám rozhodně schvalujeme. Protože, ale dobré bublinky vyžadují i něco dobrého k nim, prozradíme vám teď s čím pít bublinky od rána do noci

Snídaně

V Itálii už tomuto drinku propadli dávno a u nás začíná být hitem v dobrých restauracích a kavárnách, které jsou vyhlášené svým snídaňovým nebo brunchovým menu. O čem mluvíme? O Mimose! Kombinace džusu z citrusových plodů a bublinek je zkrátka neodolatelná. A pokud si chcete tento snídaňový drink ještě vylepšit, použijte džus brusinkový, pomerančový bitter a snítku rozmarýnu, luxusní záležitost ;) K zakousnutí se rozhodně hodí čerstvé pečivo, sýry, olivy, rajčata (i sušená naložená v oleji) nebo vaječná omeletka.

Oběd

Prosecco se nejlépe hodí k lehčím pokrmům.

Vyzkoušejte například saláty z polníčku nebo

rukoly s grilovaným masem. Samozřejmě nic nezkazíte těstovinami, rybou či mořskými plody. Bát se ale nemusíte ani více kořeněných jídel. Recept na vynikající rizoto najdete v našem předchozím článku.

Jaké Prosecco: K těmto typům jídel navrhujeme párování s lehkým osvěžujícím Proseccem, např. Tanore Valdobbiadene DOCG Spumante Extra Dry

Odpolední snack

Italové si velmi rádi dopřávají malé odpolední svačinky. Po jejich vzoru můžete vyzkoušet různé druhy pražených ořechů, slané tyčinky grissini s dipem ze sušených rajčat, olivy, sýry a další drobné pochutiny. V tuto chvíli je ideální vyzkoušet nové víno, u kterého jste si nebyli jisti párováním nebo příležitostí.

Jaké Prosecco: Doporučujeme otevřít víno nové, které jste ještě neměli možnost ochutnat. Právě v tuto chvíli totiž budete mít čas si ho náležitě užít a nachutnat. Vyzkoušet můžete např. novinku Nani Rizzi Valdobbiadene DOCG Superiore di Cartizze Dry.

Večeře

Krása Prosecca spočívá také ve variabilitě jeho párování. K těžším pokrmům jako jsou masa nebo těstoviny se smetanovými omáčkami, podáváme Prosecco s vyšší kyselinkou, abyste si osvěžili patro a vyčistili chuť. S čerstvými mořskými plody a rybami, bude Prosecco zrcadlit stejné, lehké tóny jídla a zvýrazní zajímavé chutě moře. Prosecco se hodí také velmi dobře i k dezertům, kterými jistě takto chutnou večeři zakončíte ;)

Jaké Prosecco: Doporučujeme párovat s Proseccem brut s nižším obsahem zbytkového cukru, např. Bortolin Angelo Valdobbiadene DOCG Brut Rive di Guia. K dezertům potom Tanore Valdobbiadene DOCG Spumante Superiore di Cartizze Dry

Buona giornata!


Stay Up-To-Date with New Posts

Search By Tags

Zatím žádné štítky
bottom of page